Thee Bewust Losse Biologiche- & Gangbare kwaliteitsthee
Al onze producten gemarkeerd als “biologisch” of “bio” zijn onder controle van NL-BIO-01 (gecertificeerd door SKAL bio controle).

Nieuwsberichten

,

Onderstaande nieuwe biologische verordening is uitgesteld tot 2022.

Onze toeleveranciers voldoen al wel aan deze nieuwe verordening.

De nieuwe biologische regeling AB 2021

Op 1 januari 2021 wordt de nieuwe biologische verordening VO(EU) nr. 2028/848 van kracht. Deze verordening heeft een grote invloed op het gebruik van smaken in biologische thee. Er gaan enkele beperkingen gelden voor het gebruik van natuurlijke aroma’s en er moet onderscheid worden gemaakt tussen natuurlijke aroma’s en biologische aroma’s. Hoewel natuurlijke aroma’s of aroma-extracten nog steeds kunnen worden gebruikt, moet 95% daarvan volgens de nieuwe verordening afkomstig zijn van de gelijknamige bron. Dus een natuurlijk aardbei-aroma moet uit 95% aardbei worden gewonnen. De nieuwe verordening beperkt de keuze van smaken die kunnen worden gebruikt voor het starten van biologische producten. Evenzo zullen fantasiesmaken die de smaak van samengesteld voedsel nabootsen (b.v. cheesecake-smaak) niet langer beschikbaar zijn. Onze leveranciers zijn inmiddels bezig nieuwe producten en smaakopties te testen en om de recepten van de biologische thee gedeeltelijk te herontwerpen of uit te breiden. Hierbij wordt gestreefd om medio september/oktober de recepten van alle biologische theesoorten te laten voldoen aan de nieuwe biologische regelgeving. Er komt ook een overgangsperiode, zodat alle producten die per 31-12-2020 zijn geproduceerd nog onder de naam Bio op de markt kunnen blijven totdat de voorraad op is.

Thee Bewust op RTL4

Op 21 augustus zijn de opnamen gemaakt van de deelname van Thee Bewust aan het nieuwe programma “Dit is Holland” van RTL4. De uitzending zal in het licht staan van “Thee en gezondheid”. Het programma wordt uitgezonden op zaterdag 17 oktober omstreeks 15:30 uur. Yvonne: Het was best wel een spannende maar vooral ook een leuke dag. We dragen vooral onze missie uit, dat thee wel degelijk een goede ondersteuning kan zijn voor jouw gezondheid en welzijn. Kijken hoor !!!

Nieuwsberichten

Nieuws

invullen

Lorem laboris est officia, dolore dolor

tempor sed sunt anim aute

invullen

Kom naar de Huishoudbeurs 2020 !

Van zaterdag 22 februari tot en met zondag 1 maart vindt het grootste en gezelligste evenement van Nederland weer plaats: de Huishoudbeurs! Kom proeven, proberen, passen en natuurlijk ook heerlijk shoppen. Er is voor iedereen iets te ontdekken. En, je ticket voor de Huishoudbeurs geeft ook meteen toegang tot de Negenmaandenbeurs en het Pasar Colours Festival

De bestseller winter 2018 is er weer! De

kruidige geurende en smaakvolle

Glühweinthee.

Thee Bewust
Losse Biologiche- & kwaliteitsthee