Thee Bewust Gangbare kwaliteitsthee

Thee en Hoge Bloeddruk

Wat veroorzaakt hoge bloeddruk?

Hoge bloeddruk wordt veroorzaakt door: - een hoog lichaamsgewicht (te veel buikvet), - veel stress, boosheid, onrust, piekeren, neerslachtigheid, etc., - veel vocht in het lichaam, - weinig lichaamsbeweging, - ouderdom (bloedvatenstelsel), - aangeboren (erfelijke belasting), - teveel cafeïne, theïne, drop (zoethout) of zout. - of een combinatie van bovenstaande oorzaken. -

Hoog lichaamsgewicht (buikvet).

Heel belangrijk is het aanpassen van uw eetgedrag. Makkelijker gezegd dan gedaan!! Maar wil je echt van een te hoge bloeddruk af, dan moet het roer om. Veel effect kan al worden bereikt door het toepassen van de schijf van vijf. De thee die daar het best bij past is de groene thee met gember er lemon. Deze thee verhoogt de verbranding, helpt mee om gifstoffen uit het lichaam te verwijderen en maakt de aderen schoon. Deze thee bij voorkeur drinken voor of tijdens het ontbijt en in de middag of avond. Dus minimaal 2 bekers per dag. Groene thee met gember en lemon.

Stress, onrust, piekeren, neerslachtigheid, etc.

Stress, onzekerheid onrustig slapen kunnen behoorlijk bijdragen aan een te hoge bloeddruk. Een aantal speciaal samengestelde kruidenthee kan hierbij helpen. - Relaxing kruidenthee. Helpt mee om geestelijk wat tot rust te komen en is ook geschikt omk beter in slaap te kunnen vallen. - Slaap lekker thee. Helpt mee om dieper te kunnen slapen. - Griekse Bergthee. Bevat veel etherische oliën en heeft een ontspannende werking. - Weg-Ballast thee. Helpt mee met name bij het slapen de geestelijke “ballast” te verminderen en daarmee het kunnen slapen te verbeteren.

Veel vocht in het lichaam.

Javaanse thee wordt ook wel gezien als een plantaardige plaspil. Javaanse thee heeft een vochtafdrijvende werking en wordt o.a. gebruikt om de eliminatie van opgeslagen afvalstoffen te verbeteren. Javaanse thee kan prima worden gecombineerd met groene thee. Op deze wijze worden vochtafdrijving en vetverbranding gelijktijdig gerealiseerd. Javaanse thee Kertasarie.

Bloedvatenstelsel.

Ginkgo verwijdt de bloedvaten, reguleert de doorbloeding van haarvaten en verlaagt de viscositeit van het bloed. Ginkgo draagt bij aan een betere doorbloeding van de hersenen en betere doorbloeding van o.a. handen en voeten. Ook goed te gebruiken bij het verbeteren van koude handen en voeten. Ginkgo bladeren.

Gezondheid algemeen.

Er is natuurlijk nog veel meer thee, die de algemene gezondheid ondersteunt. Denk hierbij aan het versterken van het immuunsysteem, weerstandverhogende thee, hibiscus en Moringa.

Verlagen van hoge bloeddruk.

Het bestrijden van hoge bloeddruk ligt vaak niet in het toepassen van één enkele oplossing, maar is het vaak een en, en, en verhaal. Heeft U al medicatie, blijf deze dan gebruiken. Wanneer U uw levensstijl aanpast en gebruik maakt van thee, kan dat tot verrassend goede resultaten leiden. Vermindering van medicatie altijd in overleg met uw huisarts.