Thee Bewust Gangbare kwaliteitsthee

Heerlijke Theerecepten

Matcha Bananenmilkshake

Ingrediënten: - 200 ml melk - 1 banaan - 1 eetlepel suiker - halve theelepel Matcha-poeder , opgelost in weinig water. Bereiding: Mix alle ingrediënten. Schenk uit in en glas.

Light velvet matcha icetea

Ingrediënten: - ½ theelepel Matcha-poeder - 200 ml water - 2 cl citroensiroop - ijsblokjes - schijfjes citroen Bereiding: Los het Matcha-poeder op in een weinig water en voeg daarna toe aan de rest van het water. Meng de koude Matcha-thee met de citroensiroop en schenk in een glas met ijsblokjes. Werk af met enkele schijfkes citroen en blauwe bosbessen.

Matcha latte

Ingrediënten: - 100 ml Matcha-thee - 100 ml melk Bereiding: Maak 100 ml warme Matcha-thee. Vul een glas met 100 ml warm melkschuim. Giet hier voorzichtig de Matcha-thee door..

African sunset rooibos mocktail/cocktail

Ingrediënten: - 200 ml koude Rooibosthee (puur of gearomatiseerd met sinaasappel) - 3 cl vers citroensap - 2 cl limoensiroop - 2 cl rietsuikersiroop - ijsblokjes - zeste (dunne schil) van sinaasappel Bereiding: Doe alle ingrediënten in een shaker (behalve de zeste van sinaasappel) en schud gedurende 5 seconden. Doe alles in een glas en werk af met de zeste van sinaasappel. Voor zij die willen genieten van een “echte” cocktail: voeg er als laatste 4cl wodka aan toe.

Chai cappuccino

Ingrediënten: - 100 ml Chai (kruidenthee Tulsi Indische Chai) - 100 ml melk Bereiding: Vul een glas met 100 ml Chai. Giet hier voorzichtig 100 ml warm melkschuim op.

Scottisch tea

Scottisch Tea is het perfecte alternatief voor Irish Coffee en zal ongetwijfeld bij velen in de smaak vallen. Ingrediënten: - 1 kop (200 ml) sterke zwarte thee (b.v. Assam TGFOP1 art. - 4 cl whisky - 1 theelepel honing - slagroom Bereiding: Maak een kop sterke zwarte thee. Doe er een scheut whisky bij. Voeg daar een theelepel honing aan toe. Werk af met slagroom on the top.

Apfelstrudel Punch

Ingrediënten voor 4 glazen: - 1 liter kokend water - 8 theelepels appeltaart thee art. 94802 - wat boter - bruine suiker naar smaak - 200 g slagroom - kaneel om te besprenkelen - 2 appels Bereiding: Giet kokend water over de thee en laat het 8-10 minuten trekken. Snijd de appels in kleine stukjes en karamelliseer ze in een pan met bruine suiker en boter. Doe de thee in de glazen en voeg 1-2 eetlepels appelstukjes toe. Verdeel voor het serveren de slagroom over de glazen en bestrooi met kaneel.

IJsthee Float

Ingrediënten voor 4 glazen: - 500 ml kokend water - 30 g Frozen Blueberry mild natuurlijk art. 81831 - 4 e Bolletje vanille-ijs - 4 theelepels suikerbessen naar smaak Bereiding: Giet de Frozen Blueberry mild natuurlijk met 500 ml kokend water, voeg de suiker toe en laat 8-10 minuten trekken. Koel daarna 3-4 uur. Voeg voor het serveren 1 bolletje vanille-ijs en bessen toe naar smaak in de glazen. De Frozen Blueberry Ice Tea is klaar. Met ijsblokjes i.p.v. vanille-ijs wordt het op warme dagen een heerlijke ijsthee.

Matcha Cheesecake

Ingrediënten: - 16 speculooskoekjes met specerijen (of ander koekje) - 2 el suiker - 2 el boter - 700 gr roomkaas - 120 g gewone Yoghurt - 1 eetlepel Matcha Shizuoko - 300 g suiker - 4 eieren - 1 snufje zout - eetlepel poedersuiker - 1 theelepel vanille-extract - 50 g pistachenoten, gehakt. Bereiding: - Verwarm de oven op 175 ºC. Doe de koekjes in een diepvrieszak en snijd ze met een deegroller in kruimels. - Smelt de boter in een pannetje. Meng de koekjeskruimels met de gesmolten boter en suiker in een kom. - Giet vervolgens de massa in een springvorm de druk deze met de hand naar beneden. Bak 10 minuten in de oven en laat afkoelen. - Gebruik intussen een handmixer om de matcha romig te mengen met 2 eetlepels yoghurt. - Meng in een grote kom de roomkaas met het matcha-yoghurt mengsel, de resterende yoghurt en de suiker tot een romige massa. Voeg geleidelijk de eieren, het vanille-extract en een snufje zout toe. - Giet het mengsel vervolgens in de springvorm en bak de cake 45 minuten, In het midden kan het wat zachter zijn. Laat de cake vervolgens afkoelen en zet hem 1 uur in de koelkast. Garneer voor het opdienen met de gehakte pistachenoten. Eet smakelijk!

Gegrild vlees met gerookte theesmaak

Ingrediënten voor 6 porties: - 1 liter kokend water - 20-25 g Rookthee art. nr. 90557 - 6 steaks, naar believen zout, peper, olie Bereiding: - Giet de rookthee met kokend water en laat het 5 minuten trekken. Zet de thee koud en doe de steaks een nacht in de thee. - Verwijder de steaks van het brouwsel, breng op smaak met peper,zout en bestrijk met olie. - Dan naar de grill en je bent klaar met malse steaks met een hartige smaak van gerookte thee.
Klik op de foto voor video instructie film